Raznovrsnim aktivnostima smo obilježili Tjedan cjeloživotnog učenja u našem Centru – bili smo kreativni, pazili smo na sigurnost, družili se s prijateljima, kuhali…

Vježba evakuacije i spašavanja Podravsko sunce 2021. održala se u utorak, 28. rujna 2021. Sudionici vježbe su djelatnici i polaznici COOR Podravsko sunce, djelatnici JVP Grada Koprivnice, Službe civilne zaštite Koprivnica, Gradskog društvo Crvenog križa Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, PU Koprivničko-križevačka te HGSS-a.

Cilj vježbe bila je provjera Plana evakuacije i spašavanja, operativne sigurnosti i mobilnosti žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, provjera suradnje službi na terenu u kriznim situacijama uključenih u akciju pozivom od stožera ZIS i prema Planu evakuacije i spašavanja COOR Podravsko sunce.

Pretpostavka vježbe bila je da je dana 28. rujna došlo do slabijeg potresa.

U srijedu, 29. rujna 2021. održana je kreativna radionica Mislimo zeleno. Radionica je održana u partnerstvu s Područnom školom Srijem, Osnovne škole Sokolovac. Sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda PŠ Srijema s učiteljicom Tajanom Rižner te naša odgojno-obrazovna skupina G2a s učiteljicom Petrom Šarko. Zajedno su putem platforme Zoom održali radionicu oslikavanja platnenih vrećica jesenjim plodovima.

U četvrtak, 30. rujna, održane su čak dvije aktivnosti – Upoznajemo Koprivnicu s prijateljima te Zelena učionica.

U aktivnosti Upoznajemo Koprivnicu s prijateljima učenici 6. razreda su zajedno sa svojom razrednicom Sanjom Šijak ugostili prijatelje iz posebnih razrednih odjela Osnovne škole Đurđevac s učiteljicom Sanjom Vidaković Flajs. Učenici su šetali gradom i upoznali znamenitosti Koprivnice te uz stručno vodstvo više kustosice Marije Mesarić razgledali su stalnu postavu Muzeja grada Koprivnice.

U Zelenoj učionici učenici odgojno-obrazovne skupine G4b s učiteljicom Snežanom Aleksić su pozorno slušali predavanje Marije Mesarić iz Muzeja grada Koprivnice o tradicionalnom uzgoj u gradskim vrtovima te o načinima kako se pripremala zimnica. Nakon predavanja, učenici su imali radionicu kiseljenja cikle.

Tjedan cjeloživotnog učenja završili smo 5. listopada s Igrom i pokretom do znanja gdje smo bili partneri Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Učenici 8. razreda sa svojom razrednicom Biserkom Vedriš su od svojih prijatelja iz starije odgojno-obrazovne skupine i učiteljice Petre Merkaš učili nove motoričke aktivnosti putem platforme Teams.

 

Bogatu fotogaleriju možete pogledati na: https://www.facebook.com/582801731875871/posts/2079445988878097/

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve