Škola za djecu s teškoćama u razvoju započinje s radom školske godine 1962./63. U početku djeluje u zgradi na Trgu mladosti, a od 1975. do otvaranja današnjeg Centra Podravsko sunce nastava se odvija u montažnoj zgradi u Križevačkoj ulici.

COOR Podravsko sunce, moderno i suvremeno opremljeno zdanje u Hercegovačkoj ulici, otvoren je s početkom školske godine 2003./04.

Djelatnost Centra obuhvaća: odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi s većim teškoćama u razvoju, odgoj i osnovno obrazovanje djece sa sniženim intelektualnim sposobnostima, odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladih s autizmom i značajno sniženim intelektualnim sposobnostima ( do 21. godine ) te organizaciju radno proizvodnih aktivnosti za osobe sa značajno sniženim intelektualnim sposobnostima ( iznad 21. godine ). U okviru rehabilitacije u specijaliziranim kabinetima provode se logoterapija i program poticanja senzorne integracije.

U sklopu Centra djeluje i logo-kabinet u kojem se svakodnevno pruža pomoć djeci gradskih vrtića i škola te djeci iz općina s područja bivše općine Koprivnica koja imaju poteškoće glasa i govora i poteškoće u čitanju i pisanju.

Polaznici Centra su djeca i mladi s područja grada Koprivnice i ostalih općina s područja bivše općine Koprivnica.

Upis polaznika u Centar vrši se tijekom čitave godine temeljem rješenja Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije.

Centar broji 122 polaznika raspoređenih u jednu skupinu predškolskog programa, osam razreda osnovnog obrazovanja, šest skupina za rehabilitaciju djece i mladih sa znatno sniženim intelektualnim sposobnostima te jednu skupinu za radno –proizvodne aktivnosti.

U Centru je zaposleno 43 djelatnika. Na poslovima odgoja,obrazovanja i rehabilitacije , na čelu s ravnateljicom Radmilom Popović ,radi 28 stručnjaka različitih profila. Administrativno-tehničke i pomoćne poslove svakodnevno obavlja 15 djelatnika.