Učenici i učitelji Podravskog sunca ove školske godine uključili su se u projekt Mi jedemo odgovorno koji se provodi u 55 Eko škola u Hrvatskoj. Cilj projekta je razviti nove spoznaje o potrošnji hrane, te o širim učincima hrane na ljude i okoliš. Učenici Centra će kroz razne aktivnosti istraživati i učiti što jedu, odakle dolazi hrana koju jedu, kako je proizvedena hrana koju jedu, upoznat će proizvođače i uzgajivače hrane, te kako sve hrana utječe na ljude i naš planet.
Cilj projekta je i podići svijest roditelja, ostalih zaposlenika Centra ali i lokalne zajednice o globalnom utjecaju naših svakodnevnih prehrambenih navika, te ih savjetovati da koriste lokalno, sezonski i organski uzgojenu hranu, da se nastoje što manje razbacivati hranom te da prehranu učine što raznolikijom.
Integriranim nastavnim danom obilježen je Svjetski dan hrane. Održane su radionice na kojim su polaznici učili od kuda hrana dolazi a i sami su pripremali hranu: od tradicijskog podravskog doručka, voćnih slastica kao što su kesten pire, štrudle, kompoti, zlevanke, sokovi do kiseljenja zelja iz školskog povrtnjaka.