image001

Povodom obilježavanja Dana edukacijskih rehabilitatora 1. ožujka 2017. godine, u našem Centru provodile su se različite aktivnosti.

Dan otvorenih vrata Centra – u srijedu 1. 3 2017. godine, u našem je Centru bio Dan otvorenih vrata. Roditelji polaznika Centra kao i ostali posjetitelji mogli su, uz vodstvo edukacijskih rehabilitatora, razgledati našu školu i prisustvovati radionicama koje su se provodile s polaznicima vrtića, škole i poludnevnog boravka.

Predavanja u prostorijama Centra – u sklopu Dana otvorenih vrata Centra, u popodnevnim satima su održana zanimljiva predavanja edukacijskih rehabilitatora našeg Centra. Predavanja su sadržajno bila usmjerena na važnost rane intervencije kroz prezentaciju „Rano kreni i za život se spremi“, definiranje senzorne integracije koja se svakodnevno provodi unutar Centra „Senzorna integracija – što je to?“ te prezentaciju „Socijalna usluga – samostalni život uz podršku u zajednici“.

  • Rano kreni i za život se spremi (važnost rane intervencije) – Dunja Vargović i Anja Holeček
  • Senzorna integracija -što je to? – Martina Sambolek
  • Socijalna usluga – samostalni život uz podršku u zajednici – Luka Femec i Dijana Strunje

Izložba u Knjižnici i čitaonici Fran Galović – povodom obilježavanja Dana edukacijskih rehabilitatora i Dana otvorenih vrata Centra, u Knjižnici i čitaonici Fran Galović postavljena je izložba kroz koju je prikazan dio aktivnosti koje provodimo u našoj školi – glazboterapija, logoterapija, senzorna integracija, eko-škola, opremljenost, natjecanje u prometu, svakodnevno u Centru (vrt, kuhinja, pranje zubi), iskustveno učenje (doktor), vrtić- grupno i individualno, izvannastavne aktivnosti, poludnevni boravak, materijali nastali zajedničkim radom polaznika Centra i učitelja.

Na Dječjem odjelu bili su izloženi didaktički materijali koje su izradili edukacijski rehabilitatori našeg Centra, a koje svakodnevno koriste u svom radu .Uz svaki od navedenih materijala bila je postavljena kartica sa zadacima, što je bilo namijenjeno posjetiteljima kako bi isprobali izložene materijale i otkrili njihovu svrhu.

3.3.2017. Predavanja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović:

  • Primjereni oblici školovanja, Mirjana Šimek, mag.logoped (primjereni oblici školovanja, razlika između redovitog programa uz individualizirane postupke i redovitog  programa uz prilagodbu sadržaja, prava učenika koja proizlaze iz programske potpore)
  • Moje dijete ima teškoće u čitanju i pisanju – kako mu pomoći?, edukacijski rehabilitator Martina Golub Horvat i logopedinja Andreja Sinjeri  (predvještine potrebne za usvajanje čitanja i pisanja i načini njihova razvoja)

 

http://www.podravsko-sunce.hr/?page_id=5708

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve