image003

 

Vrlo zanimljivo i lijepo bilo je  u Tjednu cjeloživotnog učenja u našem Centru. Tjedan smo obilježili  brojnim radionicama, susretima i druženjima: učili smo od drugih, ali i mi smo druge učili nekim novim vještinama.

Bilo je tu za svakog ponešto: za roditelje, za učitelje i za djecu.

Roditelji su od djelatnica Policijske uprave  učili kako spriječiti elektroničko zlostavljanje među djecom i mladima, od pedagoga senzorne integracije kako poticati senzornu integraciju u aktivnostima svakodnevnog života, a na zajedničkoj radionici Moja jača strana kako roditelji mogu pomoći djetetu razviti njegovu jaču stranu i poticati ih u snaženju njihovog samopouzdanja.

Učenici su svoje prijatelja iz COOR-a Križevci i PO OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca podučili filcanju vune, a u gostima u Križevcima učili su nas kako izraditi prirodnu kozmetiku.

Višegodišnja suradnja s OŠ Sokolovac, PŠ Srijem nastavljena je radionicom tkanja.

Zanimljivo je bilo i učenicima  za koje su radionice organizirane u suradnji s Muzejom grada Koprivnice: učili su o podravskoj hiži i o povezanosti  matematike i tradicionalnog veza. Učenici VIII. razreda  s učiteljicom tehničke kulture prema nacrtu  izradit će podravsku hižu prekrivenu slamom. Učenici VII. razreda  zajedno su sa koprivničkim srednjoškolcima sudjelovali  u potrazi za blagom  kako bi se upoznali s javnim i kulturnim ustanovama i kulturnim spomenicima Grada Koprivnice. Blago je pronađeno u Muzeju.

Tjedan cjeloživotnog učenja završen je igrom, plesom i pjesmom – folklorna skupina COOR-a Podravsko sunce ugostila je svoje prijatelje, članove dječje sekcije KUD-a Rudar iz Glogovca. Učili su nove igre, pjesme i plesove.

http://www.podravsko-sunce.hr/?page_id=5085

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve