Arhiva za ‘Vijesti’ kategoriju

Naš tim za pružanje usluga rane intervencije ovaj tjedan kreće s patronažnim oblikom rada. Zahvaljujemo Gradu Koprivnici i Komunalcu na ustupljenom autu za najam.

Nadamo se uskoro i vlastitom vozilu.

 

Dragi naši mališani, vidimo se kod vas doma! 🙂

Epidemiolozi sustavno ukazuju na činjenicu da je dijete/učenik u odgojno-obrazovnoj ustanovi siguran kao i kod kuće.  

KAKO ĆE SE ODVIJATI NASTAVA I KOMUNIKACIJA S RAZREDNICIMA? 

Nastava će se za djecu/učenike održavati u školi, a ako to epidemiološka situacija bude zahtijevala s ciljem smanjena komunikacije između većeg broja učenika, moguće je i izvođenje nastave po mješovitom modelu (dijelom u školi, dijelom na daljinu) ili u krajnjem slučaju samo na daljinu.  

Izvođenje odgojno-obrazovnoga rada odvija bez spajanja odgojno-obrazovnih skupina, odnosno da se održavanje nastave odvija samo za učenike istoga razrednog odjela ili odgojno-obrazovne skupine s programima za učenike s teškoćama u razvoju. 

Iako je roditeljima ograničena mogućnost ulaska u odgojno-obrazovnu ustanovu, roditelji imaju obvezu pratiti napredovanje svoga djeteta. Stoga je i ove godine predviđena komunikacija odgojno-obrazovnih radnika s roditeljima. U komunikaciji s razrednicima, preporučuje se komunikacija na daljinu u dogovoreno vrijeme i to samo u radne dane.  

Učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj ima obvezu opravdati svoje dijete u slučaju bolesti. 

 

MJERENJE TEMPERATURE I DOVOĐENJE DJETETA U ŠKOLU 

  • svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu a odgajatelj/nastavnik svakodnevno provjerava.  
  • Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,  
  • Roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura 37,2 i više, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19. Roditelj je u slučaju da dijete ima navedene simptome dužan javiti se ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. 

 

 

Svaki roditelj dodatno može pridonijeti sigurnosti svog djeteta, svoje obitelji i druge djece ako održava fizičku distancu i provodi pojačanu higijenu u kućanstvu.  

Učenik u školu može ići sam, organiziranim prijevozom ili kako roditelj odluči.  

Kod učenika koje roditelji žele dovoditi i odvoditi iz škole, molimo roditelje da uzmu u obzir sljedeće:   

  • osoba koja dovodi dijete u ustanovu treba izbjegavati ulazak u ustanovu te držati 1,5m razmaka od ostalih osoba koje se u tom trenutku nalaze ispred škole 
  • u pratnji jednog djeteta ne smije biti više od jedne odrasle osobe 
  • kada je moguće, pokušajte organizirati da u pratnji djeteta uvijek bude ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe 
  • kada je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu kao i dijete 

 

RODITELJI MORAJU BITI SVJESNI DA SE ZBOG EPIDEMIJE TREBA STROGO PRIDRŽAVATI MJERA TE DA SVAKO NEPRIDRŽAVANJE ISTIH UTJEČE NA POVEĆANJE RIZIKA OD ZARAZE. 

 

Obaviještavaju se radnici Centra da obrate pažnju na link u kojem se nalazi Poziv za imenovanje povjerljive osobe i zamjenika povjerljive osobe:

Poziv za imenovanje povjerljive osobe i zamjenika povjerljive osobe

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

13. ožujka 2020., Vlada Republike Hrvatske odlučila je da se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., nastava odvija na daljinu.

Sukladno toj odluci, a vodeći računa o sigurnosti zdravlja naših učenika i djelatnika prekinuli smo uobičajenu nastavu u školi od ponedjeljka 16. ožujka.

Vjerujemo da ste sa svojim razrednicima u kontaktu te da rješavate zadatke koje su vam zadali. Osim toga, možete pratiti TV-nastavu na takozvanom programu “Škola na trećem” svakog radnog dana prema sljedećem rasporedu:

1. razred OŠ – 8:00 – 9:00 (reprizno emitiranje: 14:00 – 15:00)
2. razred OŠ – 9:00 – 10:00 (reprizno emitiranje: 15:00 – 16:00)
3. razred OŠ – 10:00 – 11:00 (reprizno emitiranje: 16:00 – 17:00)
4. razred OŠ – 11:00 – 12:00 (reprizno emitiranje: 17:00 – 18:00)

Osim naših razrednika i učitelja, na raspolaganju vam stoje i naše stručne suradnice na svojim službenim mail adresama:

– stručna suradnica logopedinja: Mirjana Šimek – mirjana.simek@skole.hr
– stručna suradnica pedagoginja senzorne integracije: Martina Sambolek – martina.crnkovic3@skole.hr
– stručna suradnica školska knjižničarka: Ivana Đikić – knjiznica.coorpskc@gmail.com
– stručna suradnica pedagoginja: Nela Bogadi – nela.bogadi@skole.hr

Podsjećamo vas da pratite sve upute Stožera civilne zaštite te upute zdravstvenih djelatnika o načinima kako se zaštiti od virusa.

Mislimo na vas, ostanite zdravi i veliki pozdrav svima 

Odluka o obavljanju rada kod kuće radnika se nalazi na dolje navedenom linku:

Odluka rad od kuće

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

13. ožujka 2020., Vlada Republike Hrvatske odlučila je da se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., nastava odvija na daljinu, a da se škole zatvaraju na 2 tjedna zbog pandemije COVID-19.

Sukladno toj odluci, a vodeći računa o sigurnosti zdravlja naših učenika i djelatnika, obavještavamo vas o prekidu nastave počevši od 16. ožujka 2020. na sljedeća 2 tjedna.

U iznimnim slučajevima, za one učenike, koji nemaju s kim ostati kod kuće, a koji ne mogu ostati sami, bit će organiziran prihvat u školi od 8 do 12 sati s dežurnim učiteljem.

Molimo roditelje da ovu mogućnost koriste samo u iznimnim situacijama, jer se nastava prekida zbog zaštite javnog zdravlja. Zdravstvenu ugrozu od virusa ćemo brže i efikasnije staviti pod kontrolu, ako se pridržavamo preporuke o nedolasku u školu. Jedna od preporuka je i da osim u iznimnim slučajevima, učenici ostanu u svojim kućama, dok se ne prekine mjera obustave nastave u školama.

Sve detalje o nastavi na daljinu dobit ćete od svojih razrednika koji će vam biti dostupni preko mobitela svakog dana od 8 do 12 sati.

🐔🐣🐥Učenici 6. razreda posjetili su peradarsku farmu u Glogovcu.
Voditelj farme proveo ih je kroz farmu pilića i objasnio im
pojmove vezane uz peradarstvo. 🐥🐣🐔

https://www.facebook.com/coorpodravskosunce/posts/1565994263556608

 

 

Naši četvrtaši su ovih dana vrijedno radili da bi danas obilježili 100. dan škole sa stotinu šarenih cvjetića 💐🌸💮🏵🌹🥀🌺🌻🌼🌷

Bravo 4. razred! 🥰

 

 

 

 

 

Povodom dana edukacijskih rehabilitatora, a ususret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu, naši učitelji Jelena Dolenec i Luka Femec održali su u Osnovnoj školi Braća Radić zainteresiranim učiteljicama predavanje na temu Poremećaji iz spektra autizma. Hvala svim nazočnima na sudjelovanju ☺️ 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————-

Naše edukacijske rehabilitatorice rane intervencije i predškolskog odgoja Dunja Vargović i Anja Holeček organizirale su Malu igraonicu namijenjenu djeci  u skupinama od 1 do 3 godine te od 3 do 6 godina koja već imaju teškoće u razvoju ili odstupanja u razvoju te za djecu koja su neurorizična (npr. prijevremeno rođena djeca).

Hvala vam na zajedničkom druženju! 🥰

——————————————————————————————————————————————-

Održali smo i Dan otvorenih vrata za maturantice Gimnazije Fran Galović koje su zainteresirane za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

 

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači.
I mi smo ga obilježili! 💟
#nasiljeprestajeovdje

 

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve