U Centru se 27. travnja 2018. održalo 9. Međužupanijsko natjecanje učenika s intelektualnim teškoćama „Ja u prometu“. Natjecanje organizira COOR Podravsko sunce i Policijska uprava Koprivničko-križevačka – Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa.

Projekt „Ja u prometu“ je uvršten u Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te već treću godinu za redom prolazi na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova. Ministarstvo unutarnjih poslova ove godine sufinancira natjecanje „Ja u prometu“ s 10500 kuna. Partner projekta je Osnovna škola Đuro Ester iz Koprivnice čiji su učenici pridruženi članovi ekipa.
 
Ovogodišnje natjecanje se sastojalo od pisanog i praktičnog dijela. Svaku školu predstavljaju četiri učenika. Ekipu čine učenici od 5. do 8. razreda te je od ove godine moguće uključiti i učenike iz odgojno-obrazovnih skupina. Za učenike s većim teškoćama u razvoju bili su pripremljeni primjereni ispiti. Na međužupanijskom natjecanju su osim domaćina sudjelovali i COOR Križevci, COOR Virovitica, OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, V. osnovna škola Bjelovar, COO Tomislav Špoljar Varaždin, COO Čakovec te PŠ Farkaševac.
Nagrada za prvo mjesto je, između ostalog bila i sportski bicikl, a prvo mjesto su osvojili učenici OŠ Grgura Karlovčana. Drugo mjesto su osvojili učenici Podravskog sunca, a treće mjesto V. osnovna škola Bjelovar. 

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve