IMG_6003 (1)

COOR Podravsko sunce od ove školske godine sudjeluje u Erasmus + projektu naziva Let’s Move in a Healthy, Safe and Sustainable Way (skraćeno Let’s move!). Kao što sam naziv projekta definira, cilj projekta je motivirati učenike na kretanje na zdrav, siguran i održiv način, odnosno, poticanje učenika da u školu dolaze pješice ili biciklom.

Nositelj projekta je Grad Koprivnica te uključuje gradske škole. Projekt se provodi u četiri europske države – Španjolskoj, Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj, a traje tri godine, od 01.09.2015. – 31.08.2018. godine.

2.ožujka 2016. godine formirano je Savjetodavno povjerenstvo, kojeg unutar našeg Centra čine ravnateljica Radmila Popović te  edukacijske rehabilitatorice Sandra Belajec i Anja Holeček. Povjerenstvo uključuje i predstavnike Grada Koprivnice kao nositelja i koordinatora aktivnosti ovog projekta Vedranu Knežević i Bojana Solomuna.

Učenici našeg  Centra, koji sudjeluju u ovome projektu, provodit će ankete i ucrtavati mape putova do škole, kako bi, kroz nekoliko koraka projekta, definirali tri najsigurnija puta do škole. Osim samostalnog rada učenika škole, uz pomoć i vodstvo svojih nastavnika, učenici će i snimati film o svome radu kako bi ga podijelili s učenicima škola iz ostale tri države koje sudjeluju u projektu.

S obzirom da je dugoročni cilj ovog projekta smanjiti pretilost kod djece, potaknuti ih na zdrav način života, osvijestiti ih o važnosti kretanja i zdrave prehrane, COOR Podravsko sunce spremno se pridružio ovome projektu jer svojim mnogobrojnim akcijama i projektima već godinama podržava njegov glavni cilj, smanjenje pretilosti kod djece te zdrav i aktivan život.

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve