image003

Eko odborimage004

 

 

Dana 9.11.2016. simbolično je započeta kampanja “Za manje otpada”  predavanjem i radionicom na temu  ‘Pametno gospodarenje otpadom”.  Učenicima i učiteljima Centra radionicu su održali predstavnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac.

Učenicima je predstavljen sustav pametnog gospodarenja otpadom, inovativne usluge i nove tehnologije Komunalca, dvokomorno vozilo, spremnici za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart, koševi za odvojeno prikupljanje otpada, spremnici za problematični (opasni) otpad, komposteri te im je objašnjen cijeli sustav.

Učenicima se predavanje svidjelo te su imali niz pitanja na koje su im stručnjaci iz sektora komunalnih usluga Komunalca sa zadovoljstvom odgovorili. Također, dogovorili smo daljnju suradnju posjetom Reciklažnom dvorištu i Kompostištu u blizini Koprivnice.

Svrha ove edukacije bila je razvijanje pozitivnih navika u postupanju s otpadom (izbjegavanje, smanjivanje, odvojeno prikupljanje otpada).

Ovim aktivnim učenjem, doživljavanjem i izravnim susretom učenici su usvojili nova znanja i vještine o otpadu i njegovom zbrinjavanju, uočili probleme, pronašli načine njihova rješavanja te prihvatili vlastitu odgovornost prema okolišu te tako na zanimljiv način započeli kampanju.

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve