OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Udruga edukacijskih rehabilitatora

 

Koprivnice i Đurđevca dana 26. veljače 2015. godine organizirala je  predavanje prof. dr. sc Slobodana Uzelca u prostorijama COOR Podravsko sunce Koprivnica.

Slobodan Uzelac je socijalni pedagog i profesor na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu (Odsjek za socijalnu pedagogiju), a od 2013. godine je voditelj poslijediplomskog specijalističkog studija „probacijski tretman“ na Sveučilištu u Splitu.

U uvodnom dijelu predavanja na temu: „Prevencija poremećaja u ponašanju učenika s intelektualnim poteškoćama“ prof. Uzelac nam je predstavio svoju knjigu „Mjera za život“ – iz probacijske prakse (Zagreb, Plejada, 2013.)

Naglasio je da je probacija oblik stručne reakcije društva na kazneno ili prekršajno ponašanje pojedinih osoba kojima sud izriče zatvorsku kaznu, ali je oni ne izdržavaju, nego ostaju boraviti u svojoj prirodnoj sredini.

U stručnom dijelu predavanja: profesor Uzelac se osvrnuo na suvremena shvaćanja ljudskog ponašanja i na kriterije prepoznavanja poremećaja u ponašanju. Ukratko je govorio o etiologiji, fenomenologiji, a posebno je istaknuo značenja i naveo neka načela uspješne prevencije u poremećaju ponašanja učenika s intelektualnim poteškoćama.

Nakon uvodnog predavanja uslijedila je rasprava u kojoj su prisutni edukacijski rehabilitatori razmijenili iskustva te komentirali situacije iz prakse i naveli poremećaje u ponašanju sa kojim se susreću u svakodnevnom radu s učenicima s intelektualnim poteškoćama.

 

                                    Tajnica Udruge :

Milica Vukobratović, mag.rehab.educ

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve