Dan edukacijskih rehabilitatora

Udruga edukacijskih rehabilitatora i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice pozivaju Vas  da zajedno s njima obilježite  1.3. , Dan edukacijskih rehabilitatora.

Kako bi šira javnost saznala više o radu edukacijskih rehabilitatora održat će se niz aktivnosti:

Dan otvorenih vrata Centra , 1.3.2017.

  • svi zainteresirani moći će posjetiti Centar, razgledati ga i družiti se sa polaznicima vrtića, škole i poludnevnog boravka. Najavljen je dolazak roditelja, članova obitelji, prijatelja iz gradskih vrtića i škola. (od 8,00 do 13,00 h )
  • u poslijepodnevnim satima , od 16,30 , edukacijski rehabilitatori će za sve zainteresirane održati  zanimljiva predavanja:
    • Rano kreni i za život se spremi (važnost rane intervencije), Dunja Vargović i Anja Holeček , 16,30 -17,15
    • Senzorna integracija – što je to? , Martina Sambolek, 17,15 – 18,00
    • Socijalna usluga – samostalni život uz podršku u zajednici, Luka Femec i Dijana Strunje, 18,00-18,45

Predavanja u  Knjižnici i čitaonici Fran Galović, 3.3.2017., 17,00 h

Predavanja su namijenjena roditeljima , učiteljima  i svima koje zanima ovo područje.

  • Primjereni oblici školovanja , Mirjana Šimek, mag.logoped : biti će riječi o primjerenim oblicima školovanja, razlici između redovitog programa uz individualizirane postupke i redovitog  programa uz prilagodbu sadržaja, pravima učenika koja iz programske potpore proizlaze.
  • Moje dijete ima teškoće u čitanju i pisanju – kako mu pomoći? , edukacijski rehabilitator Martina Golub Horvat i logopedinja Andreja Sinjeri : koje su predvještine potrebne za usvajanje čitanja i pisanja; kako razvijati te vještine kroz igru u kućnom okruženju

Izložba u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, 1.-10.3.2017.

Na panoima u  izlozima knjižnice  biti će prezentiran rad Podravskog sunca, a na dječjem odjelu  izložit ćemo neka od didaktičkih sredstava  koja koristimo u radu, a izrađuju ih edukacijski rehabilitatori.

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve