Radno vrijeme vrtića: od 6.00 do 16.00 sati.

Individualne konzultacije: utorkom od 12.30 do 13.15.

Kontakt email adresa: vrtic.coorpskc@gmail.com

Predškolski odgoj trenutno polazi desetero djece. Glavna područja rada su briga o sebi, spoznajni razvoj, razvoj motorike, komunikacije i razvoj socijalnog i emocionalnog ponašanja. Oblici rada su grupni i individualni. Dugoročni i kratkoročni ciljevi rada obuhvaćeni su individualnim edukacijskim planom koji se izrađuje za svakog polaznika. U predškolskom odgoju svaki se tjedan izmjenjuju teme rada (s obzirom na promjene godišnjih doba, događanja i slično). Polaznici su uključeni i u program rehabilitacije govora, senzorne integracije i glazboterapije.

Stručni kadar čine odgojiteljice Maja Blažotinec, dipl.odgojitelj i Sanja Biljan, dipl.odgojitelj, a edukacijski rehabilitator je Dunja Vargović, mag.rehab.educ.

 

I ja mogu jesti sam!

COOR Podravsko sunce je putem HEP-ovog projekta „Svjetlo na zajedničkom putu“ i iznosa od 9000 kuna nabavio materijale iz „Talk Tools“ programa. Materijali su namijenjeni i specijalizirani za provođenje orofacijalnih stimulacija u svrhu pripreme djece za hranjenje te stimulacije u svrhu prestanka salivacije, poboljšanja funkcije žvakanja i gutanja, pružanja senzornih podražaja na orofacijalnom području. Navedene aktivnosti u konačnici doprinose poboljšanju razvoja i kvalitete govora. U vrtiću i najmlađoj odgojno-obrazovnoj skupini (G1) već se provode elementi terapijskog hranjenja tako da će ovi materijali tamo biti najviše korišteni. Planira se i provođenje radionice na temu „Hranjenje i djeca s teškoćama u razvoju“ za asistente u nastavi i tehničko osoblje koje sudjeluje u aktivnostima hranjenja u COOR Podravsko sunce. Hranjenje je jedna od primarnih ljudskih aktivnosti i uključuje puno više od samog jedenja. Veoma je važno voditi računa o samom postupku hranjenja, načinu serviranja hrane na tanjuru (različiti okusi i teksture), te samoj atmosferi tijekom aktivnosti hranjenja.

IMG_20170321_135956