Arhiva za ‘Vijesti’ kategoriju

Pojam  rana  intervencija označava proces informiranja, savjetovanja, edukacije i podrške djeci u najranijoj dobi (od rođenja do 7 godina), i njihovim roditeljima, kod koje je utvrđeno stanje mogućeg odstupanja u razvoju, s visokim rizikom za daljnji razvoj. Ovaj proces obuhvaća i djecu kod koje postoji faktor rizika za razvojno odstupanje koje bi kasnije moglo utjecati na njihov daljnji razvoj.

Program rane intervencije može se pružati u različitim okruženjima, no naglasak se stavlja na prirodno okruženje djeteta (djetetov dom). Pokazalo se da je program rane intervencije najefikasniji ako se s njim počne odmah po utvrđivanju odstupanja ili otkrivanju teškoće u razvoju (Wrightslaw, 2008).

Rana intervencija uključuje dijete kao i njegove roditelje, obitelj i širu mrežu (prema Ljubešić, 2003.). Za ranu intervenciju od presudne je važnosti rana detekcija i rana (re)habilitacija djece s faktorima rizika kao i one djece s utvrđenim teškoćama u razvoju.

Područja rada su: komunikacija, spoznajni razvoj, socio – emotivni razvoj, senzorna integracija, motorički razvoj, poticanje aktivnosti svakodnevnog života.

 

Više o pružanju usluge rane intervencije u našem Centru možete pročitati na: http://www.podravsko-sunce.hr/?page_id=8164

Uključivanjem u projekt Naša mala knjižnica Ibis grafike, učenici 2./3. i 4. razreda i razrednice te knjižničarka sudjelovat će u pričaonicama i čitanju šest slikovnica uz koje se nalaze i kreativne knjižice sa zadacima vezanim uz pročitana djela.

Više o projektu možete saznati na:

https://www.ibis-grafika.hr/shop/category/informativni-materijali/

Projekt smo započeli čitajući slikovnicu Uhvati mi plavog medu autorice Silvije Šesto. Nakon priče, svaki učenik 4. razreda na poklon je dobio plavog medu koji je u Koprivnicu doputovao iz Kalnika.

Medvjediće za svakog učenika napravili su učenici 4. razreda OŠ Kalnik uz pomoć razrednice i knjižničarke gdje se također provodi istoimeni projekt.

Kako je bilo na prvoj pričaonici možete provjeriti u fotogaleriji!

https://www.facebook.com/coorpodravskosunce/posts/1528862457269789

Poštovani roditelji, dragi učenici,

od sutra, 3. prosinca 2019. kreće redovita nastava u našem Centru.
Veliko hvala SVIMA na strpljenju i podršci tijekom ovog štrajka.
Veselimo se povratku naših učenika! 😊

U ponedjeljak 2. prosinca 2019. članovi Sindikata hrvatskih učitelja sudjelovat će u štrajku školskih sindikata.
 
Nastava se neće odvijati po rasporedu. Za sve učenike koji će ipak doći u školu organizirat će se prihvat i dežurstvo.
 
Kontakt osoba za informacije vezane uz održavanje štrajka:
 
Jelena Bobovec
 
Kontakt: 048/240-342
 
e-mail adresa: ured@centar-podravskosunce-koprivnica.skole.hr
 
Uprava

Zahvaljujući glasačima, COOR Podravsko sunce pobijedilo je prošle godine na natječaju „Moj Zaba start“ Zagrebačke banke d.d. Projekt „Sunčeva ljuljačka“ osvojilo je donaciju vrijednu 30.000 kn te je predvidio nabavku i postavljanje ljuljačke namijenjene učenicima u invalidskim kolicima.

 

Glavni cilj projekta bio je omogućavanje pristupa i ravnopravno sudjelovanje učenika s motoričkim teškoćama u aktivnostima igre, vršnjačkog druženja, socijalizacije i dobivanja iskustva važnih senzornih osjeta ljuljanja. Pripremajući se za predstavljanje projekta, djelatnici škole razvili su ideju obnavljanja cjelokupnog dječjeg igrališta po principu univerzalnog dizajna namijenjenog korištenju kako učenika i polaznika COOR Podravsko sunce, tako i sve djece lokalne zajednice. Vodeći se smjernicom „Dostupnost svima“ početkom listopada postavljena je i naša prva zvijezda ljuljačka za koju se nadamo da će nam otvoriti vrata i pružiti mogućnosti potpunog uređenja igrališta i doprinijeti prihvaćanju te vrijednostima individualnih različitosti.

 

U vrtić COOR-a Podravsko sunce ovih je dana stigla vrijedna donacija Montessori didaktičkog pribora i materijala. Naša donatorica je gospođa Dušica Hoban, humanitarka koja dugi niz godina živi u Londonu a podrijetlom je iz Istre.


Ovom donacijom vrijednom oko 8.500,00 kuna vrtiću Podravskog sunca biti će omogućen rad prema Montessori pristupu. Odgojiteljice vrtića Maja Blažinotinec i Lucija Franjo završile su polugudišnju edukaciju i stekle diplomu za provođenje Montessori pristupa.


Još jednom veliko hvala gospođi Dušici! ☺️

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce je i ove godine različitim aktivnostima obilježilo 13. Tjedan cjeloživotnog učenja koji je trajao od 30. rujna do 6. listopada.

Podsjetimo, Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Na inicijativu UNESCO-a iz 1999. godine tjedan se obilježava kako bi se javnost senzibilizirala za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja i potaknula osobna motivacija.

U Podravskom suncu su održane različite radionice na kojima su sudjelovali učenici i polaznici Centra, a naši su učenici s radošću odlazili na radionice i aktivnosti u Đurđevac, Križevce te u Muzej grada Koprivnice.

Voditelji poludnevnog boravka Monika Međimorec i Šimun Brozović pripremili su zanimljivu radionicu. Pod njihovim vodstvom su polaznici poludnevnog boravka i štićenici Doma za odrasle osobe Vizjak izrađivali različite ukrasne vrećice od lavande.

Učiteljica Jelena Peras i odgojno-obrazovna skupina G4a su ugostili našu dugogodišnju školu partnericu Područnu školu Srijem (Osnovna škola Sokolovac) na radionici izrade ukrasa od drvenih špatula.

Skupina G4a i učiteljica Jelena bili su vrijedni i u Đurđevcu. Ondje su stekli vrijedno iskustvo u slaganju tradicionalne „Pogače z oreji“. Osim što su naučili slagati pogaču, družili su se s prijateljima iz posebnih razrednih odjela iz Osnovne škole Đurđevac koji su i nositelji ove „slatke“ aktivnosti.

Učenici 8. razreda s učiteljicom Veljkom Bogdanović Jazbec ugostili su učenike i učiteljice iz COOR Križevci i iz PRO OŠ Đurđevac te se zajedno uputili u Muzej grada Koprivnice. Ondje ih je dočekala kustosica Marija Mesarić koja ih je upoznala s načinom života u podravskoj hiži. Učenici su upoznali razliku između modernog i tradicijskog načina stanovanja i na temelju toga rješavali radne listiće. Nositelj ove aktivnosti bio je Muzej grada Koprivnice.

Osim što su marljivo učili učenici 8. razreda s učiteljicom Sanjom Šijak posjetili su zabavno avanturistički park Pitagora u Križevcima. Učenici su se družili i natjecali u raznim sportskim i zabavnim aktivnostima s učenicima COOR Križevci i učenicima V. osnovne škole iz Bjelovara. Ovu zabavnu aktivnost organizirao je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci pod motom: „Vježbom do zdravih životnih navika“.

Kako smo se proveli možete vidjeti na fotografijama https://www.facebook.com/coorpodravskosunce/posts/1413351378820898

Odluku o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020. u COOR-u Podravsko sunce možete pogledati na dolje postavljenom linku:

Odluka odmor učenika

Učenici 7. i 8. razreda sa svojim razrednicima Sanjom Šijak i Ivicom Suvaljom bili su na maturalnom putovanju u Selcu između 24. i 27. lipnja.

  

Osim Selca, posjetili su i Crikvenicu te su se vozili  panoramskim brodom “Mali Marino” s kojim su razgledavali morsko dno.

Učenici su se dobro zabavili, ali su i razvijali svoje vještine plivanja, razvijali socijalne odnose i gradili prijateljstvo.

Naš vrtić je 19. lipnja posjetio Đurđevac.

Naši najmlađi polaznici su se igrali na gradskom igralištu, posjetili poznate đurđevačke životinje, vozili se na malim autićima, a najhrabriji su hranili deve i jahali ponije.

 

Bilo je, vruće, ali lijepo i zabavno! Više fotki možete vidjeti na: https://www.facebook.com/coorpodravskosunce/posts/1330199497136087

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve