Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce je i ove godine različitim aktivnostima obilježilo 13. Tjedan cjeloživotnog učenja koji je trajao od 30. rujna do 6. listopada.

Podsjetimo, Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Na inicijativu UNESCO-a iz 1999. godine tjedan se obilježava kako bi se javnost senzibilizirala za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja i potaknula osobna motivacija.

U Podravskom suncu su održane različite radionice na kojima su sudjelovali učenici i polaznici Centra, a naši su učenici s radošću odlazili na radionice i aktivnosti u Đurđevac, Križevce te u Muzej grada Koprivnice.

Voditelji poludnevnog boravka Monika Međimorec i Šimun Brozović pripremili su zanimljivu radionicu. Pod njihovim vodstvom su polaznici poludnevnog boravka i štićenici Doma za odrasle osobe Vizjak izrađivali različite ukrasne vrećice od lavande.

Učiteljica Jelena Peras i odgojno-obrazovna skupina G4a su ugostili našu dugogodišnju školu partnericu Područnu školu Srijem (Osnovna škola Sokolovac) na radionici izrade ukrasa od drvenih špatula.

Skupina G4a i učiteljica Jelena bili su vrijedni i u Đurđevcu. Ondje su stekli vrijedno iskustvo u slaganju tradicionalne „Pogače z oreji“. Osim što su naučili slagati pogaču, družili su se s prijateljima iz posebnih razrednih odjela iz Osnovne škole Đurđevac koji su i nositelji ove „slatke“ aktivnosti.

Učenici 8. razreda s učiteljicom Veljkom Bogdanović Jazbec ugostili su učenike i učiteljice iz COOR Križevci i iz PRO OŠ Đurđevac te se zajedno uputili u Muzej grada Koprivnice. Ondje ih je dočekala kustosica Marija Mesarić koja ih je upoznala s načinom života u podravskoj hiži. Učenici su upoznali razliku između modernog i tradicijskog načina stanovanja i na temelju toga rješavali radne listiće. Nositelj ove aktivnosti bio je Muzej grada Koprivnice.

Osim što su marljivo učili učenici 8. razreda s učiteljicom Sanjom Šijak posjetili su zabavno avanturistički park Pitagora u Križevcima. Učenici su se družili i natjecali u raznim sportskim i zabavnim aktivnostima s učenicima COOR Križevci i učenicima V. osnovne škole iz Bjelovara. Ovu zabavnu aktivnost organizirao je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci pod motom: „Vježbom do zdravih životnih navika“.

Kako smo se proveli možete vidjeti na fotografijama https://www.facebook.com/coorpodravskosunce/posts/1413351378820898

Komentiranje je zatvoreno.

Galerija slika
otvori sve | zatvori sve